Cvetlice Dornig d.o.o.
Dodatki za živalsko industrujo in svetovanje
Domov Načrt mesta Kontakt
Cvetlice Dornig d.o.o. Dodatki za živalsko industrujo in svetovanje
Domov Načrt mesta Kontakt
Tel: 01 427 74 70
E-mail: dornig@c-dornig.si
 

ZKI

ZKI

Razvrsti po:
Mitosz F1
veliki in ploščati plodovi, zgodnji hibrid kapije (v tipu kurtovska kapija), za pečenje (žar) in pripravo ajvarjev, za svežo rabo (solate) in predelavo, 120-180 g, 8 do 12 cm dolga in 5 do 8 cm široka, vrhunskI segment. Ima sočen in debel perikarp, z odličnim okusom. Primerna tudi za zunaj.
Navigator 1
zelo velika kapija (v razredu Kaptur), zelo debel perikarp, intenzivne rdeče barve tudi znotraj. Plodovi mase 160-210 g, večinoma dvoprekatni, širine 7-8 cm, dolžine 15-18 cm. Zanesljivo nastavlja plodove. Zelo dobra listna masa, močen koreninski sistem, tolerantna na stres. Močna in razvejana rastlina.
Apollo F1
Bela babura za rastlinjake, 180-220g, vrhunski segment, v fiziološki zrelosti se obarva rdeče, plodovi so zelo kakovostni, velikost plodov je 85 mm x 85 mm x 85 mm, zelo rodna in primerna za rastlinjake, tudi za na prosto
Ipon F1
optimalno velika za naš trg, izredno zgodnja mlečna bela babura. Plodovi so pravilno kvadratični, svetleči, povprečna masa plodov je 140-160 g, vrhunski segment, v fiziološki zrelosti se obarva sv. rdeče, plodovi so zelo kakovostni, zelo rodna in primerna za rastlinjake, tudi za na prosto. Zaradi močnega koreninskega sistema zelo prilagodljiva za različne načine vzgoje. Odlično prenaša transport. Rezistentnost: HR: Tm: 0,1,2.
Boni
mlečna bela babura, v tipu šorokšari, 140-180g, primerna za ljubiteljske vrtnarje, ni hibrid
Sonett F1
madžarska koničasta indeterminantna (visoka) svetlo rumena paprika, z visoko odpornostjo na TSWV (virus pegavosti in uvelosti, patotip P0). Enakomeren del plodov ekstra in prve kategorije, debel perikarp (stena), 110-120 g, prilagodljiva za različne gojitvene metode, lahka za vzgojo. Odlična nastavitev plodov, močno steblo in koreninski sistem. Tm 0,1,2,3
Carma F1
madžarska koničasta bela indeterminantna svetlo rumena paprika, izredne kakovosti plodov. Velikost 11-13 x 6-8 cm, mase 120 - 150 vrhunski segment. Tm0,1,2
Békés F1
indeterminantna, sladka, v obliki jabolka (pri nas jo imenujemo paradajzarica) z odličnim okusom za vlaganje in polnjenje. Srednje močna rast, 65-70 g, zelo zgodnja s enakomernim nastavljanjem plodov. Veliki viseči plodovi z debelo steno (perikarpom).
Edes Spiral F1
indeterminantna sladka paprika (sladek spiralno zavit feferon), svelo rumena v rahlo zelenkasto, viseči in dolgi zaviti plodovi, plodovi širine 1-1,5 cm, zelo ozka tudi v zgornjem delu pri čašnih listih, dolžine 25-35 cm, debelina perikarpa 3 mm, teža 20-30 g. Rastne navade in listna masa primerna za zunanjo vzgojo. Odlična za svežo uporabo in za konzerviranje s kisanjem. Ohrani čvrstost tudi s konzerviranjem
Szatmár F1
(Nadomešča Nador) Je prvi partenokarpni hibrid gladke kumarice za vlaganje, ki je visoko rezistenten na kumarno plesen, plesen bučnic (Pseudoperonospora cubensis). Srednje zgodnja, močna, robustna rastlina z zmerno rastjo stranskih rež. Dolžina plodov je v razmerju 3:1, to razmerje se zelo dobro ohranja. Ni podvržena deformacijam ali zvijanju (pojav zaradi premalo namakanja v času cvetenja in formiranja plodov zaradi pomanjkanja kalcija ali zaradi resarjev in pršic). Enotnost plodov je izredna. Priporočamo jo za intenzivno proizvodnjo na prostem za proizvodnjo kornišonov. Rezistentnost / toleranca HR: Kumarna plesen, plesen bučnic (Pseudoperonospora cubensis), krastavost kumar (Cladosporium cucumerinum); IR: CMV (virus mozaika kumare, Cucumber mosaic cucumovirus), PM (Kumarna pepelovka, Sphaerotheca fuliginea)
Brutus F1
Partenokarpni hibrid, zelo zgodnja, rahlo bradavičasta, z dobro rezistentnostjo na kumarno plesen, za vzgojo v plastenjakih in na prostem, 2-3 plodovi na internodij. Ni podvržena deformacijam ali zvijanju, izredno tolerantna na slabe pogoje vzgoje ali zaradi vremenskih vplivov. Uporabna tudi za svežo uporabo, ne greni. Rezistentnost / toleranca HR: PM (Kumarna pepelovka, Sphaerotheca fuliginea), krastavost kumar (Cladosporium cucumerinum); IR: DM kumarna plesen, plesen bučnic (Pseudoperonospora cubensis), CMV (virus mozaika kumare, Cucumber mosaic cucumovirus)
Razvrsti po: