Cvetlice Dornig d.o.o.
Dodatki za živalsko industrujo in svetovanje
Domov Načrt mesta Kontakt
Cvetlice Dornig d.o.o. Dodatki za živalsko industrujo in svetovanje
Domov Načrt mesta Kontakt
Tel: 01 427 74 70
E-mail: dornig@c-dornig.si
 

Zelenjavna semena

Zelenjavna semena

Razvrsti po:
« Nazaj Nazaj [ Stran 3 od 4 ] Naprej Naprej »
Dynasty F1
gladke, temno zelene svetleče barve. Zelo ravni cilidrični plodovi dolžine 20 - 22 cm, zelo produktivna. Srednje zgodnja. Zdrava rastlina. IR toleranca: Px, CMV (virus mozaika kumare), WMV (virus mozaika lubenice), ZYMV (virus rumenega mozaika bučke)
Sabaudio F1
svetlejše zelena, z drobnimi svetlimi pegicami, teže 200 - 220 g. Močna in odprto grmičasta rastlina z dobrim pridelkom. Primerna za vzgojo na prostem in v rastlinjakih. Srednje zgodnja. IR toleranca : Px (pepelasta plesen), ZYMV (virus rumenega mozaika bučke)
Round Beauty F1
okrogle bučke z bledo zeleno pikčasto svetlejše zelene barve, z drobnimi pegicami, masa 120 130 g. Sladke, idealne za polnjenje. Zgodnjez visokim pridelkom z močno vrežo. IR toleranca: Px (pepelasta plesen).
Savostar F1
srednje zgoden, 70 - 80 dni, srednje velikosti, mase 1,5 - 2,0 kg. Okrogle/ srednje ploščate oblike. Vitalna rastlina z trdimi in kompaktnimi glavami. Zunanji listi, vehe so lepe barve (malo modrikasta zelena) in dobro pokrivajo glavico, ki se lepo obeli. Sladkega in sočnega okusa, primeren za sveži trg. Dobro prilagojen za različne klimatske razmere za zgodnjo in pozno vzgojo. Gostota setve 35 - 40.000 sadik/ha. Obdobje presajanja od maja do septembra. Rezistenca: (HR) Foc: 1, Fusarium oxysporum
Amazonia F1
okroglo podolgovata, v Crimson tipu, masa plodov je 8-10 kg, hrustljav plod ima zelo dober okus, sladek z briksom 11,0° s super notranjo barvo. Visok pridelek, vreža je močna, listi so srednje veliki. Plodovi so enotne velikosti z enakomerno skorjo. Semena so velika. Dobro se obnese tako v vzgoji na prostem kot tudi v plastenjakih Delna rezistentnost na Fusarium oxysporum f.sp.niveum (fuzarijska uvelost, Colletotrichum orbicolare (ožig, antraknoza).
Sweet America F1
ovalno okrogla, s črtami, mase 1,5-1,7 kg. Zelo zgodnja in z visokim pridelkom, odlično se obnese ob mreži v plastenjakih, če ji odrežemo terminalni poganjek in pustimo v rasti drugi in tretji vrh. Meso je hrustljavo in svetlo oranžno. Delna rezistentnost na Golovinomyces cichoracearum e/o Podosphaera xanthii (pepelovka), Fusarium oxysporum f.sp.melonis (fuzarijska uvelost melone).
White Magic F1
bela čebula za dolg dan, za spomladanske setve. Zelo lepe bele barve brez zelenila. Enakomeren in izenačen zgodenj pridelek enakomernih in lepo okroglih čebul z dobro kapaciteto za skladiščenje, 3- 4 mesece. Tolerantna na gnilobo čebulnic (Fusarium oxysporum f. cepae).
Red Rocket F1
je hibrid rdeče čebule za dolg dan, za spomladanske setve. S tankim vratom, visok pridelek, enakomerna velikost listov, ki so odporni na zgodnjo vijačenje. Ne uhaja rada v cvet, z visoko vsebnostjo suhe snovi zato se dobro skladišči, okus je srednje oster. Izjemno tolerantna na gnilobo čebulnic (Fusarium oxysporum f. cepae).
Copper Star F1
hibrid rjave čebule (španski tip) za srednje dolg dan (zgodnje setve). Velika 20 cm, mase 170 - 200 g. Visoko produktivna. Je lepe broneno rjave barve, zelo čvrsta, luskolisti ne odpadajo, tanek vrat, dobra odpornost proti uhajanju v cvet, odlična za dolgo skladiščenje 85 - 95 dni. Tolerantna na gnilobo čebulnic (Fusarium oxysporum f. cepae).
Green Champ F1
čebula dolgega dne za prodajo v šopkih kot mlada čebula s steblom, višine 40 - 50 cm. Rezistentna na uhajanje v cvet zato se lahko seje preko celega leta. Odporna tudi na mraz. Tolerantna na gnilobo čebulnic (Fusarium oxysporum f. cepae).
Red Sun F1
srednje zgoden hibrid rdeče pese. Plodovi so okrogli premera 8 - 10 cm. Lepe temno rdeče barve. Listje srednje robustno. Sladka z visokimi hrranilnimi vrednostmi in visokim deležem antioksidativnega betalaina. Za sveži trg in za predelavo (kisanje). Dobra konsistenca (fiz. gostota) po kuhanju. Primerna za zgodnje setve, je zelo prilagodljiva za različna geografska področja.
BELO ZELJE Blue Jays F1
zgodnje zelje z vegetacijo 55 - 60 dni, teže 1,5 - 1,9 kg, za svežo uporabo, glavice niso preveč zbite, preprost za vzgojo. Pokati začnejo 10 dni po zrelosti. Rezistenca: (HR) Foc: 1, Fusarium oxysporum
BELO ZELJE Green Pearl  F1
srednje zgodnje univerzalno zelje z vegetacijo 90 dni, močne rastline z okroglimi glavicami teže od 1,5 - 2,5 kg, z velikimi okroglimi notranjimi listi, ki tvorijo glavo. Zunanji listi ali vehe so pokončni in ne polegajo. Dobra obstojnost na polju, toleranten na pokanje, zelo izenačen pridelek, odličen hibrid tudi za kisanje. Če se pobira pozno jeseni se dobro tudi skladišči. Rezistenca: (HR) Foc: 1, Fusarium oxysporum, (IR) Xcc, Xantomonas campestris ali črna žilavost kapusnic
BELO ZELJE Green Samurai F1
zgodnje ploščato zelje v tipu varaždinskega zelja. Ploščato, sploščeno zelje odlične kvalitete, 75 dnevno, zunanji listi ali vehe so pokončni in ne polegajo, teže od 1,5 - 2 kg, listi ki tvorijo glavo so tanki, dobra ostojnost na polju (ne poka), za kratko skladiščenje ali za kisanje celih glav za sarme, ni preveč privlačen za rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodfes vaporarium), odličen hibrid za poletno jesensko vzgojo, lepo ohrani zeleno barvo. Rezistenca: (HR) Foc: 1, Fusarium oxysporum, (IR) Xcc, Xantomonas campestris ali črna žilavost kapusnic
KONIČASTO BELO ZELJE Point One YR F1
koničasto (stožčasto) belo zelje za celoletno pridelavo, z vegetacijo 55 -60 dni, teže pokončnih glavic so od 1,3 - 1,6 kg, zelo okusen, kompakten, za svežo uporabo. Srednje močna rastlina z majhnimi listi, zbranimi centralno okoli glave. Rezistenca: (HR) Foc: 1, Fusarium oxysporum
Razvrsti po:
« Nazaj Nazaj [ Stran 3 od 4 ] Naprej Naprej »